Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 63% от швейцарците гласуваха против ограничаването на имиграцията от ЕС

Свят

63% от швейцарците гласуваха против ограничаването на имиграцията от ЕС

Снимка:

Голямо мнозинство от швейцарските гласоподаватели отхвърлиха кандидатурата за драстично намаляване на имиграцията от Европейския съюз на фона на опасения, че това би застрашило отношенията с блока, показват прогнозите.

63% от швейцарските гласоподаватели гласуваха с „не“ на инициативата, подкрепена от популистката дясна Швейцарска народна партия (SVP) - най-голямата партия в Швейцария - за прекъсване на споразумение, позволяващо свободното движение на хора между Швейцария и съседния ЕС. Това показват прогнозите на избирателния институт gfs.bern малко след затварянето на избирателните секции.

Относно втората част на вота, отнасяща се до бащинството, швейцарските гласоподаватели приеха въвеждането на платен отпуск по бащинство за първи път, което позволява на новите бащи да вземат две седмици почивка след раждането на детето си. 61% от швейцарските гласоподаватели гласуваха в подкрепа на двуседмичен отпуск по бащинство в богатата алпийска страна, отдавна считана за доста традиционна по отношение на семейните модели и ролите на пола.

Повечето швейцарци гласуват предварително в популярните анкети и референдуми, провеждани в страната на всеки няколко месеца, а избирателните урни обикновено се отварят само за няколко часа в деня на гласуване за желаещите да гласуват лично.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още