Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 7 взрива в Банкок - в близост до сградата на срещата на върха на АСЕАН

Свят

7 взрива в Банкок - в близост до сградата на срещата на върха на АСЕАН

7 взрива в Банкок - в близост до сградата на срещата на върха на АСЕАН - Tribune.bg
Снимка:

Полицията издаде предупреждение към жителите и посетителите на града

В централните райони на Банкок е избухнала серия от 7 експлозии, като засега е известно за двама пострадали, съобщава телевизия Нейшън.

Първите 3 експлозии са чути една след друга на интервали от 5 до 7 минути, непосредствено след 5:00 ч. местно време в района на Прату Нам и 2 на 300 метра от първата експлозия, на първия етаж на хотел „Индра Риджънт“, където има търговски центрове и магазини за дрехи.

По време на първия взрив двама общински работници, събиращи боклука, са били ранени, съобщава БГНЕС. Импровизираното взривно устройство е било скрито в купчина сухи листа. Район Прату Нам е разположен в непосредствена близост до конгресния център в грандхотел „Центъра“, който тази седмица е домакин на министерски срещи на страните-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и партньорите за диалог на блока, в това число и на срещата на върха в Източна Азия и регионалната Среща на върха за сигурност (АРФ), в която делегациите на Русия, САЩ, Китай и други страни, както и на ЕС, участват заедно с външните министри на страните от АСЕАН.

Още две експлозии са станали около 8 ч. местно време под метростанцията „Чонгнонси“ в района, където се намират централните офиси на няколко банки и редица посолства, включително руското, съобщава РИА Новости. Никой не е ранен при тези експлозии.

Около 9:30 се чули още две експлозии в района на улица близо до комплекса от правителствени сгради. Все още не е известно дали има пострадали при тези експлозии.

Друга експлозия е станала около 10:00 часа в сградата на Генералния щаб на въоръжените сили на Тайланд. На същото място полицейските сапьори откриха два подозрителни предмета, които могат да се окажат самоделни взривни устройства.

Други 2 експлозии са избухнали приблизително по същото време в основния комплекс от правителствени сгради в северните покрайнини на Банкок. Никой не е пострадал при експлозиите.

Полицията издаде предупреждение към жителите и посетителите на града за предпазливост и необходимостта да съобщават за всеки подозрителен предмет.

Премиерът на Тайланд Прают Чан-Оча категорично осъди атентатите и обеща бързо откриване на извършителите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети взривове

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети