Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 70% спад на инфекциите сред здравните работници във Великобритания след първата доза от Pfizer

Свят

70% спад на инфекциите сред здравните работници във Великобритания след първата доза от Pfizer

Снимка:

Кампанията за ваксинация във Великобритания намали значително случаите на Covid-19. Отчита се спад от около 70% от инфекциите сред здравните работници, които са получили първата доза от ваксината на Pfizer-BioNTech, съобщи Ройтерс.

По данни на британските здравни власти, една доза от ваксината на Pfizer осигурява високи нива на защита срещу инфекция и симптоматично заболяване. Очаква се при възрастни, получили първата доза, хоспитализацията и смъртта от Covid-19 да намалеят с повече от 75%.

Според института за обществено здраве (PHE), данните от ваксинирането представят „сериозно доказателство, че ваксината на Pfizer-BioNTech предотвратява заразяването, като същевременно защитава вече заразените от хоспитализация и смърт“.

Данните от проучванията на групата в напреднала възраст показват, че една доза от ваксината на Pfizer е 57% ефективна срещу симптоматично заболяване от Covid-19. Първоначалните данни показват, че втората доза подобрява защитата до над 85%.

Хоспитализацията и смъртността сред всички възрастови групи намаляват, но сред най-възрастните спадът е най-бърз, твърдят от PHE.

Ваксината осигурява също така защита срещу наречения британски вариант на коронавируса SARS-CoV-2.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още