Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 700 км задръствания и хаос във Франция преди влизането в сила на ограниченията заради COVID

Свят

700 км задръствания и хаос във Франция преди влизането в сила на ограниченията заради COVID

700 км задръствания и хаос във Франция преди влизането в сила на ограниченията заради COVID - Tribune.bg
Снимка:

Огромни задръствания и пълен хаос снощи в Париж в последните часове преди Франция да влезе в режим на строги ограничения заради коронавируса за втори път тази година, съобщи Би Би Си.

Докато шофьорите бързаха да се приберат по домовете си или да напуснат столицата, се образуваха задръствания от 700 км. На левия бряг на Сена терасите на кафенетата бяха пълни с млади хора, възползващи се от последния си шанс да изпият по питие с приятелите си. Фризьорите и книжарниците бяха с опашки.

По новите разпоредби французите ще могат да напускат дома си само за да пазаруват храна и лекарства, да отидат на работа или по неотложни семейни причини. Сред уважителните причини ще бъде и карането на децата на училище.

Децата над шест години ще трябва да носят маски по време на уроците. Досега правилото се прилагаше за деца над 11 годишна възраст. Университетите не работят.

Затварят магазините и другите търговски обекти, с изключение на супермаркети, обществени перални, аптеки, оптики, автосервизи и магазини за авточасти. Разрешава се и излизането за тренировка един път на ден за час. Остават отворени институциите, предлагащи на гражданите административни услуги. Отворени остават църкви, джамии и синагоги, но сватби ще са възможни само с ограничен брой присъстващи.

Хотелите ще функционират при ограничен капацитет и ще приемат само гости, които пътуват по работа.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати