Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Политик предлага: 80 кг максимално тегло за руснаците, 100 – за чиновниците

Свят

Политик предлага: 80 кг максимално тегло за руснаците, 100 – за чиновниците

Снимка:

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски предложи да се определи максималното тегло от 80 кг за руските граждани, и 100 кг за длъжностните лица, които явно трябва така да внушават респект, пише DarikNews.

Политикът твърди, че държавата харчи много пари за хора с наднормено тегло, както и за тяхното „лечение и диета“. Следователно е необходимо да се установи определен праг, който не може да бъде надвишен.

„Хората, които се чувстват нормално, получават по-малко пари от държавата. Казах още през 2014 г., преди почти седем години: нека да заложим праг от 80 килограма “, поясни политикът в ефира на радио „Комсомолская правда“.

Парламентаристът изчисли и теглото на руските държавни служители. „Теглото на чиновника - 100 кг и не повече. Какво е това – 120, 150 кг?", възмути се Жириновски.

За да предотврати затлъстяването, националистът предложи да се дадат препоръки на хората за здравословен начин на живот.  

 


Коментари (2)

Дундьо Какви препоръки - направо да унищожават по-тежките от 80 кг, те в Русия имат вековен опит: "няма човек - няма проблем".
21.02.2021 22:50 / Отговор
Иванов Нека първо да опитат снижение на теглото в спа центровете тип ГУЛАГ и ако след процедурите пациентът не реагира на терапията едва тогава "до стената" по починът на тов. Сталин.
22.02.2021 16:55

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още