Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Абсурд в Чехия: Здравният министър на ресторант на фона на COVID мерките, наложени от самия него

Свят

Абсурд в Чехия: Здравният министър на ресторант на фона на COVID мерките, наложени от самия него

Абсурд в Чехия: Здравният министър на ресторант на фона на COVID мерките, наложени от самия него - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът иска оставката на Роман Примула заради „непростимата грешка”

Министърът на здравеопазването на Чешката република най-вероятно ще загуби работата си, след като посети ресторант в Прага в нарушение на предложените от него спешни разпоредби срещу разпространението на коронавируса.

Роман Примула, епидемиолог и основен архитект на чешките разпоредби, беше сниман в сряда вечерта от таблоида „ Мълния“ да напуска скъп ресторант в Прага. Очевидно заведението е било отворено само заради гостите на министъра.

А в Чехия в момента е в сила временна забрана за работа на заведенията за обществено хранене. Продажбата на храни и напитки се извършва единствено през специално оборудвано за целта гише и само до 20:00 часа.

Изданието подчертава, че Примула е бил без маска, което се виждало от снимки.   Абсурдът е, че министърът е погазил грубо инициираните от самия него социални ограничения в страната.

Премиерът Андрей Бабиш нарече поведението му „непростима грешка” и поиска оставката му.

Министър-председателят подчерта, че точно здравният министър трябва да бъде основен пример за чехите и се извини на народа си като подчерта, че правителството не може да си позволи да губи повече тяхното доверие.

58-годишният Примула, полковник от запасната армия, встъпи в длъжност миналия месец, за да предприеме по-строги стъпки за спиране на резкия скок в случаите на фона на първата вълна.

Той стана известен със строги публични изказвания, съдържащи молби обществеността да остане вкъщи и да прояви дисциплина, за да спре ескалиращата тежест върху чешката здравна система.

Думите обаче се оказаха различни от действията му, коментират медиите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети