Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Абсурд в Чехия: Здравният министър на ресторант на фона на COVID мерките, наложени от самия него

Свят

Абсурд в Чехия: Здравният министър на ресторант на фона на COVID мерките, наложени от самия него

Снимка:

Премиерът иска оставката на Роман Примула заради „непростимата грешка”

Министърът на здравеопазването на Чешката република най-вероятно ще загуби работата си, след като посети ресторант в Прага в нарушение на предложените от него спешни разпоредби срещу разпространението на коронавируса.

Роман Примула, епидемиолог и основен архитект на чешките разпоредби, беше сниман в сряда вечерта от таблоида „ Мълния“ да напуска скъп ресторант в Прага. Очевидно заведението е било отворено само заради гостите на министъра.

А в Чехия в момента е в сила временна забрана за работа на заведенията за обществено хранене. Продажбата на храни и напитки се извършва единствено през специално оборудвано за целта гише и само до 20:00 часа.

Изданието подчертава, че Примула е бил без маска, което се виждало от снимки.   Абсурдът е, че министърът е погазил грубо инициираните от самия него социални ограничения в страната.

Премиерът Андрей Бабиш нарече поведението му „непростима грешка” и поиска оставката му.

Министър-председателят подчерта, че точно здравният министър трябва да бъде основен пример за чехите и се извини на народа си като подчерта, че правителството не може да си позволи да губи повече тяхното доверие.

58-годишният Примула, полковник от запасната армия, встъпи в длъжност миналия месец, за да предприеме по-строги стъпки за спиране на резкия скок в случаите на фона на първата вълна.

Той стана известен със строги публични изказвания, съдържащи молби обществеността да остане вкъщи и да прояви дисциплина, за да спре ескалиращата тежест върху чешката здравна система.

Думите обаче се оказаха различни от действията му, коментират медиите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още