Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. "AccuWeather" с прогноза за настъпващата зима: Бури, съчетани с вятър в Южна и сняг в Източна Европа

Свят

"AccuWeather" с прогноза за настъпващата зима: Бури, съчетани с вятър в Южна и сняг в Източна Европа

AccuWeather с прогноза за настъпващата зима: Бури, съчетани с вятър в Южна и сняг в Източна Европа - Tribune.bg
Снимка:

Световноизвестната американска метеорологична служба "AccuWeather“ обяви своята прогноза за настъпващата зима. С оглед на пандемията в Европа, която отново е в своята сила, хората се вълнуват колко още ще могат да останат навън и да се радват на хубаво време.

По-специално скиорите следят отблизо ограниченията за пътуване и новите правила в курортите, тъй като те са вече на първо място след мисълта затова дали ще има сняг.

Южна Европа

При промяната на сезона от есен в зима, се прогнозира, че основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите.

"Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно", , твърдят експертите.

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са: Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

"Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион", пише метеорологичната служба. Бури ще има и в Италия, на Балканите и в Украйна. Особен риск от наводнения ще има през зимния период в Северна Италия и на Западните Балкани.

Наводненията вече се превърнаха в проблем за част от Южна Европа, с преминаването на бурята Алекс и щетите от свлачища и наводнения. Лошите метеорологични условия отнеха живота на двама души, пише CNN.

Въпреки прогнозата за бурна зима за Южна Европа, това не означава, че ще има сняг в региона, казват от "AccuWeather“. Дори и на Алпите той ще бъде значително по-малко, особено от италианската страна.

Очакванията са да снегът да започне през декември като януари и февруари няма да са толкова снежни, прогнозират от службата.

Януари до началото на февруари ще бъде най-активното време през зимата по отношение на ветровитите бури.

Източна Европа

Миналата зима беше една от най-топлите в историята на Източна Европа с много малко арктически прониквания и снежни бури. По-специално в Москва. Тази зима обаче далеч няма да е същата. В нормите ще бъде времето и в голяма част от региона, включително Финландия, Естония, Латвия, Литва, Беларус и в части от Украйна.Сезонът като цяло може да е средно малко по-висок от нормалните температури, но една голяма разлика от миналата година е, че в региона ще се наблюдават периодични застудявания и заедно с нахлуването на студен въздух се очаква много сняг.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати