Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. АФП: Кристалина Георгиева набира най-голяма европейска подкрепа за директор на МВФ

Свят

АФП: Кристалина Георгиева набира най-голяма европейска подкрепа за директор на МВФ

АФП: Кристалина Георгиева набира най-голяма европейска подкрепа за директор на МВФ - Tribune.bg
Снимка:

Кристалина Георгиева и холандецът Йерун Дейселблум останаха двамата кандидати за шеф на Международния валутен фонд

Кристалина Георгиева набира най-голяма европейска подкрепа за директор на МВФ, съобщава АФП. Правителствата на страните-членки на ЕС започнаха да гласуват за това кой да оглави Международния валутен фонд (МВФ).

Източник, близък до дискусиите, пожелал анонимност, заяви, че кандидатът, който в момента получава най-голяма подкрепа, е Кристалина Георгиева, посочва изданието.

Кристалина Георгиева и холандецът Йерун Дейселблум останаха двамата кандидати, между които трябва да бъде избран управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), предаде Ройтерс.

Гласуването се провежда съгласно правилата на ЕС за гласуване с квалифицирано мнозинство и победителят ще се нуждае от подкрепата на поне 16 от 27-те държави-членки.

Файненшил Таймс коментира, че не се изключва да има и второ гласуване между двамата кандидати, които получат най-голяма подкрепа.

Испанското правителство заяви, че оттегли кандидатурата си в името на европейското единство, като заяви, че Мадрид подкрепя "консенсус" около един-единствен кандидат.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема