Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След кръчмарски бой: Словашки министър подаде оставка

Свят

След кръчмарски бой: Словашки министър подаде оставка

След кръчмарски бой: Словашки министър подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

Солимос крещял, че е министър на околната среда, а брат му ритнал една от стъклените врати и я разбил

Министърът на околната среда на Словакия Ласло Солимос подаде оставка. Той  беше арестуван след пиянско сбиване, информира РИА Новости.

„Всички щети, които съм причинил, ще бъдат възстановени и се извинявам на собствениците на ресторанта. Извинявам се на семейството си, колегите в министерството и обществеността. Готов съм да поема отговорност за поведението си вчера. Съжалявам, че четиригодишната ми упорита работа приключи с една грешна стъпка. Днес подавам оставка“, написа в профила си във Фейсбук министърът.

 „Президентът ще приеме оставката на министъра на околната среда Ласло Солимос“, заяви Мартин Стрижинец, говорител на президента Зузана Чапутова.

Полицията в Братислава задържа министъра и неговия брат в сряда вечерта. Двамата са били в нетрезво състояние. Причината за ареста им е нарушаване на обществения ред. Те се скарали с персонала на азиатски ресторант и разбили входната врата на заведението.

Солимос е крещял, че е министър на околната среда, а брат му ритнал една от стъклените врати и я разбил. Двамата мъже са хвърлили пари на служителите в ресторанта. Според полицейския доклад те са нападнали физически персонала на заведението. Извършителите са отведени в близкото полицейско управление.

Нанесените от двамата братя щети са в размер на 1000 евро. След инцидента един от служителите в ресторанта е потърсил медицинска помощ.

Органите на реда са започнали разследване на хулиганство и нанесени имуществени вреди.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати