Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Air France получава 7 милиарда евро държавна помощ

Свят

Air France получава 7 милиарда евро държавна помощ

Снимка:

Авиокомпанията има над 300 самолета

Европейската комисия е разрешила авиокомпания Аіr Frаnсе да получи 7 млрд. евро държавна помощ от френското правителство, предава Rеutеrѕ. С подкрепата ще се осигурят парични средства за намаляване на икономическия удар от новата пандемия. 

Авиокомпаниите в Европа потърсиха помощ от правителствата, след като заради коронавируса превозите трябваше да заземят самолетите си за повече от месец. Краят на извънредната ситуация във Франция, например, бе удължен до 24 юли.

Според Маргрете Вестагер, еврокомисар по въпросите на конкуренцията, френският гаранционен заем ще осигури на   Аіr Frаnсе ликвидността, от която компанията се нуждае, за да издържи на мерките срещу разпространението на коронавируса.

Брюксел отбелязва и значението на Аіr Frаnсе за френската икономика, както и ролята ѝ при репатрирането на граждани и транспортирането на медицински консумативи. Авиокомпанията има над 300 самолета.

Правителствата на Франция и Нидерландия притежават близо 14% от групата Аіr Frаnсе-КLМ, която беше създадена след сливането на двата национални превозвача през 2004г.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още