Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. АЛДЕ обмисля изключване на ДПС заради спора в ръководството

Свят

АЛДЕ обмисля изключване на ДПС заради спора в ръководството

АЛДЕ обмисля изключване на ДПС заради спора в ръководството - Tribune.bg

ДПС може да бъде изключена от Европейската либерална партия АЛДЕ заради санкционирания от САЩ и Великобритания съпредседател Делян Пеевски, предупреди пред Euractiv генералният секретар на АЛДЕ Дидрик де Шетцен.

„Свидетели сме на нарастваща загриженост. Загрижеността в АЛДЕ е за това накъде отива ръководството на ДПС. Това е страшно развитие и трябва да се третира много сериозно. Има риск, ако това продължи, да се стигне до ситуация, в която ДПС да понесе санкции“, заяви Шетцен.

Генералният секретар не изключи да се стигне до изключване, ако Делян Пеевски се превърне в едноличен лидер на ДПС, тъй като той би могъл да завлече партията в грешна посока.

Четирите партии, които са взели отношение по въпроса са: Свободни демократи, австрийската НЕОС, Прогресивните словаци и нидерландската VVD.

„От изключително значение е да се направи честна оценка и избягване на подобни бъдещи събития по отношение на други партии, които членуват в АЛДЕ“, написаха четирите парти.

Националните членове на партията АЛДЕ са загрижени за своето политическо семейство след неотдавнашното напускане на партията АНО на Андрей Бабиш, която се присъедини към политическата група „Патриоти за Европа“.

Българският евродепутат Илхан Кючюк е един от тримата съпредседатели на АЛДЕ. Той написа следното в профила си във Фейсбук по повод трусовете в партията:

„Нетърпимо. Пореден потресаващ акт на еднолично управление - 17-те народни представители на ДПС са изключени от ПГ. 

ДПС изключва председателя си Джевдет Чакъров, както и останалите 16 депутати, които участваха в срещата с Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.Кога ще се събудим?“, пита Кючук.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати