Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Алексей Навални с първа снимка в Инстаграм: Липсвате ми!

Свят

Алексей Навални с първа снимка в Инстаграм: Липсвате ми!

Алексей Навални с първа снимка в Инстаграм: Липсвате ми! - Tribune.bg
Снимка:

Опозиционерът планира се завърне в Русия

Руският опозиционен лидер Алексей Навални планира да се завърне в Русия и да продължи предишните си дейности. Новината беше потвърдена от говорителя му Кира Ярмиш, цитирана в световните агенции.

В Туитър тя написа: "Цяла сутрин ми пишат журналисти и ме питат вярно ли е, че Алексей планира да се върне в Русия. Разбирам причината за въпроса, но въпреки това ми е странно, че някой би могъл да си помисли нещо друго. Още веднъж потвърждавам за всички: никога други варианти никога не са били разглеждани".

Критикът на Владимир Путин прекара 20 дни в кома. Вчера стана ясно, че той вече може да става от леглото си и да прави кратки разходки. А днес Навални сподели снимка в Инстаграм за пръв път от отравянето му миналия месец.

В посланието към снимката се казва, че той вече може да диша самостоятелно- "Здравейте, аз съм Навални. Липсвате ми! Все още се ориентирам в ситуацията, но вчера дишах цял ден самостоятелно. Никаква странична помощ не използвах".

Тестове показаха наличие на отравяне на Навални с "Новичок ", което вчера потвърдиха две лаборатории - във Франция и в Швеция. Шефът на службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин обаче изрази недоверие към резултатите. Той каза, че всички запаси от това бойно отровно вещество в Русия са унищожени и освен това в организма на Навални нямало следи от "Новичок" при отлитането му за Германия.

 

болница болница "Шарите"

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, след като се почувства зле по време на пътуване със самолет от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към апарат за изкуствено дишане и транспортиран в берлинската болница "Шарите". На 2 септември германското правителство заяви, че направените изследвания доказват, че опозиционерът е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР.

Алексей НавалниАлексей Навални


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати