Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Алексей Навални вече се лекува в Германия

Свят

Алексей Навални вече се лекува в Германия

Алексей Навални вече се лекува в Германия - Tribune.bg
Снимка:

Руският опозиционер Алексей Навални вече се лекува в Германия. Той беше транспортиран с частен самолет от Омск в берлинската болница "Шарите".

Критикът на властта в Русия изпадна в кома, след като пи чай на летището в в Томск. Според близките и поддръжниците на Навали чаят е бил с отрова. 

В петък руските медици упорито отказваха да преместят Навали в германската столица заради опасност за живота му, но в крайна сметка договорка беше постигната.

Тази сутрин около 5 часа опозиционерът беше изписан от лечебното заведение в град Омск и транспортиран в Германия. С него пътуваше и съпругата му Юлия. Полетът беше платен от базираната в Берлин неправителствена организация "Кино за мир" .

Говоротелката на Навални - Кира Ярмиш написа в Туитър: "Огромни благодарности на всички за тяхната подкрепа. Битката за живота и здравето на Алексей тепърва предстои".

Организацията "Кино за мир" е основана от активиста и филмов продуцент Яка Бизил.

През 2018 година тя се заема със случая на Пьотър Верзилов- активист от руската група"Пуси Райът". Тогава Верзилов, който е активен противник на Путин, бешe осъден на 15 дни арест. При задържането той получи затруднение в говора, зрението и двигателния апарат.

Тогава Верзилов и съпругата му твърдяха, че той е бил отровен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Rukep Ремонт на покрития за вани в Омск
06.11.2020 20:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети