Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Американски учени: COVID-19 няма да изчезне при затопляне на времето

Свят

Американски учени: COVID-19 няма да изчезне при затопляне на времето

Американски учени: COVID-19 няма да изчезне при затопляне на времето - Tribune.bg
Снимка:

Проучване в Китай показва, че вирусът се разпространява дори в условията на висока температура

Американски учени твърдят, че коронавирусът няма да изчезне, когато настъпи по-топлото време. Това става ясно от писмо на членовете на Националната академия на науките до Белия дом, предава БГНЕС.

Според тях данните за това как горещо и студено време влияят на коронавируса не са конкретни. Те отбелязват, че дори и по-топлото време да засегне вируса, няма да е достатъчно, защото много малко хора в света са придобили имунитет срещу COVID-19 досега.

„Има някои доказателства, които предполагат, че коронавирусът може да се предава по-бавно в среда с по-високи температури и влажност. Въпреки това, предвид липсата на имунитет в световен мащаб, това намаляване на ефективността на предаване не може да доведе до значително намаляване на разпространението на болестта, без придържането към строги мерки“, се казва в писмото.

Според американските учени проучване в Китай показва, че вирусът се разпространява дори в условията на висока температура. Всеки заразен човек го разпространява средно между двама души.

„Въпреки че можем да се надяваме, че времето ще помогне да се забави разпространението на вируса, ние не можем да разчитаме само на него. Трябва да продължим да прилагаме социално дистанциране и други мерки за намаляване на предаването“, посочи  пред Си Ен Ен Д-р Уилям Шафнер, специалист по инфекциозни заболявания в университета Вандербилт в Тенеси и президент на Националната фондация за инфекциозни болести.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати