Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Американските протестиращи, обвинени като „банда“, са заплашени от доживотни присъди

Свят

Американските протестиращи, обвинени като „банда“, са заплашени от доживотни присъди

Снимка:

Протестиращите от американския щат Юта, които заляха с червена боя окръжната прокуратура, са заплашени от доживотни присъди. Те получиха обвинения, че са действали като престъпна група. Пръскането на боята се случи по време на протест от 9 юли срещу расизма.

Протестиращите искаха да има обвинения срещу двамата полицаи, застреляли 22-годишния мъж. Решението на окръжния прокурор Сим Джил гласеше, че полицаите са оправдани за своите действия, а протестиращите заляха табелата на офиса му с червена боя, наподобяваща кръв.

Критиците, включително кметът на града, нарекоха обвиненията за участие в престъпна банда – прекомерни. Обвиненията, които бяха повдигнати от окръжния прокурор Сим Джил, са за престъпления, извършени съгласувано от две или повече лица във връзка с престъпна улична банда.

Тук не става въпрос за протест. А за хора, които участват в престъпно деяние, каза прокурорът.

Седем души ще отговарят пред съда за случилото се с правителствената собственост.

„бях наистина шокирана, защото просто не мисля, че нито едно обвинение срещу мен не налага доживотен затвор“, коментира Мадалена Макнейл, която е сред обвинените.  


Коментари (1)

кесо Америка само ще спечели ако назначат въпросния окръжен прокурор на Юта за главен прокурор и съответно министър на правосъдието. Тогава вилнеещите по улиците на големите градове терористи ще имат достатъчно време като тази Мадалена, да търсят отговор на "сакралния" въпрос "шо стана така бре". Е ако и до края на доживотната присъда не го намерят, значи така и няма да разберат защо са зад решетките.
09.08.2020 17:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още