Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Американските здравни власти: Няма нужда от трета доза ваксина

Свят

Американските здравни власти: Няма нужда от трета доза ваксина

Снимка:

Призивът към американците е всички, които са над 12 години и все още не са ваксинирани, да го направят

Хората, които са напълно ваксинирани не се нуждаят от 3-та доза, заявяват от американската Администрация по храните и лекарствата (FDA).

Изявлението идва само ден, след като от фармацевтичната компания Pfizer поискаха спешно разрешение за поставяне на трета Covid ваксина в рамките на 12 месеца.

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ, Центровете за контрол и превенция на болестите (CDC) и националните институти по здравеопазване са със съвместното изявление, в което се казва: „Ние сме подготвени за подсилващи дози, ако и когато науката докаже, че са необходими”.

От здравните институции заявяват още, че се ангажират в научнообоснован, строг процес, да се обмисли дали е необходима подсилваща 3-та доза ваксина. Поясняват, че продължава процесът на проучване на лабораторни, клинични и кохортни данни. За сега позицията е, че тези, които са ваксинирани, са защитени от различните варианти на коронавируса, включително и от по-заразния Делта вариант.

Призивът към американците е всички, които са над 12 години и все още не са ваксинирани, да го направят, защото остават изложени на риск. Според здравните власти сега всички Covid-19 хоспитализации и смъртни случаи са сред неваксинираните.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още