Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Андрей Ковачев: Докладът на ЕК за България ще бъде положителен

Свят

Андрей Ковачев: Докладът на ЕК за България ще бъде положителен

Андрей Ковачев: Докладът на ЕК за България ще бъде положителен - Tribune.bg
Снимка:

България е изпълнила всички препоръки на Европейската комисия

В доклада за България на ЕК, който се очаква да бъде официално оповестен днес, се посочва, че България е изпълнила всички препоръки на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, посочва bTV, като се позовава на свои източници.

„Това, което заем е,че докладът ще бъде положителен за България. Това, което обеща Жан-Клод Юнкер, явно ще се случи, защото България е изпълнила абсолютно всички препоръки по механизма. Вече доста години България изпълнява препоръките. Ние винаги сме казвали, че трябва да има общоевропейски механизъм, който да наблюдава върховенството на закона и свързаните с това практики“, обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев.

„Аз не съм видял текста, затова трябва да го коментираме като идея. ДПС смята, че трябва да отпадне механизмът, защото е непълен и е фокусиран само върху две държави – България и Румъния. Ние смятаме, че той е несправедлив. Има нужда от наблюдение, върховенство на закона и свободи в целия ЕС", коментира от своя страна евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

И допълни: „Ние винаги сме били срещу това да страдат нашите общини от това обвързване и да се лишават от евросредства.“

Двамата коментираха и поредния опит на евродепутатите ни срещу пакет "Мобилност“, който ощетява превозвачите ни. „Поискахме да има оценка на въздействието на пакета „Мобилност“, която той ще има върху бизнеса, но това не бе прието“, съобщи Ковачев. Борбата ни ще продължи, добави той.

„Има нарушаване на европейските принципи за свободното придвижване на хора и товари“, каза Кючюк.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още