Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб

Свят

Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб

Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб - Tribune.bg
Снимка:

Холивудската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли разкритикува действията на Израел в ивицата Газа, като направи изявление на страницата си в Инстаграм, че еврейската държава бомбардира невинни жители, в резултат на което анклавът се превръща в истински масов гроб.

"Това е преднамерена бомбардировка на население, което е попаднало в капан и няма къде да отиде. От почти две десетилетия Газа е затвор на открито, който бързо се превръща в масов гроб. 40 % от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства", отбелязва актрисата след ударите по бежанския лагер Джабалия.

Според нея световната общност "просто гледа" как милиони палестински цивилни граждани са подложени на колективно наказание. Джоли също така заяви, че жителите на Газа не получават храна, лекарства и хуманитарна помощ, което е нарушение на международното право.

"Отказвайки да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и пречейки на Съвета за сигурност на ООН да го наложи и на двете страни в конфликта, световните лидери стават съучастници в престъпленията", посочва бившият посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати