Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Анджей Дуда призова Брюксел да засили санкциите срещу Русия заради Навални

Свят

Анджей Дуда призова Брюксел да засили санкциите срещу Русия заради Навални

Анджей Дуда призова Брюксел да засили санкциите срещу Русия заради Навални - Tribune.bg
Снимка:

Ограничаване за „Газпром“ в ЕС, поиска полският президент

Полският президент Анджей Дуда призова за засилен санкционен натиск върху Русия и ограничаване на влиянието на „Газпром” в Европейския съюз/ЕС/ в навечерието на срещата на външните министри на ЕС, на която те ще обсъдят стъпки към Русия заради ситуацията около Алексей Навални. Дуда нарече разговорите за по-строги санкции към Русия „абсолютно оправдани“ пред „ Файненшъл таймс“.

„Единственият начин да се направи това (да се принуди Русия да промени политиката си - бел. ред.) без пушки, оръдия и бомби е чрез санкции. Затова сме готови да помогнем за постигането на консенсус по този въпрос“, смята полският президент.

Той призова и за ограничаване на възможността за икономическо функциониране на „Газпром“ в ЕС, особено по отношение на нови споразумения и нови инвестиции.

„Мисля, че тогава ситуацията с такива въпроси като спазването на международното право, както и правата на човека и политическите права в Русия, ще започнат да бележат напредък, защото това ще бъде сериозна стъпка в сферата на руските икономически интереси “, категоричен е Дуда.

Полският президент предлага още шефът на европейската дипломация Жозеп Борел да посети Москва следващия месец, ако дотогава Навални не бъде освободен.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати