Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Английските училища могат да останат затворени и след септември

Свят

Английските училища могат да останат затворени и след септември

Снимка:

Някои местни власти са против повторното отваряне на училищата преди летните ваканции

Здравният министър на Великобритания Мат Ханкок заяви, че основните училища в страната може да не отворят напълно дори и след септември, въпреки че коронавирусът „отстъпва“ в Обединеното кралство, съобщава БГНЕС.

Премиерът Борис Джонсън ще се срещне с кабинета днес преди министърът на образованието Гавин Уилямсън да се обърне към парламента относно плановете за повторно отваряне на училищата, посочва Ел Би Си Нюз.

Ханкок обяви на пресконференция от „Даунинг Стрийт“, че правителственият "текущ работен план" е основните училища да бъдат отворени най-рано през септември. Но се обсъжда вариант и за отваряне след този срок.

Някои местни власти са против повторното отваряне училищата на фона на опасенията на синдикатите, че ще бъде невъзможно да се опазят учителите и учениците от вируса, отнел живота на повече от 40 000 души в цялата страна.

Министерството на образованието заяви, че има "амбиция" всички деца от основното училище да се върнат на уроци преди летните ваканции, но не отрече, че това желание може да не бъде изпълнено.

Джеф Бартън, генерален секретар на Асоциацията на ръководителите на училища и колежи, заяви, че не е изненадан от плана да се върнат всички начални ученици преди летните ваканции.

„Амбицията“ да се върнат всички основни годишни групи месец преди края на лятната ваканция е поредният случай, в който правителството обещава нещо, което не може да бъде постигнато“, коментира Бартън.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още