Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Антъни Блинкен призова американците да напуснат Русия незабавно

Свят

Антъни Блинкен призова американците да напуснат Русия незабавно

Антъни Блинкен призова американците да напуснат Русия незабавно - Tribune.bg
Снимка:

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова американските граждани, които се намират в Русия, незабавно да напуснат страната. Предупреждението идва на фона на ареста на журналиста от „Уолстрийт Джърнал“ Евън Гершкович.

„Дълбоко сме обезпокоени от широко оповестеното задържане на американски журналист от страна на Русия. Във връзка с тази ситуация сме в контакт с WSJ", се отбелязва в документа. В същото време той твърди, че руските власти правят опити да сплашват, потискат и наказват журналисти и активисти на гражданското общество. Според Блинкен САЩ осъждат подобни опити.

Русия обвини в шпионаж и арестува журналист на Wall Street Journal

„Най-високият приоритет на Държавния департамент е безопасността на американските граждани в чужбина. Повтаряме нашите категорични предупреждения за опасностите, пред които са изправени американските граждани в Русия. Американските граждани, живеещи в Русия или пътуващи до нея, трябва незабавно да напуснат страната, както повеляват препоръките за пътуване“, заяви Блинкен, чието изявление беше публикувано от Държавния департамент на САЩ.

„Държавният секретар заяви, че неговото ведомство е в контакт със служители на WSJ относно ситуацията във връзка с ареста на американския репортер. "Всеки път, когато американски гражданин в чужбина бъде задържан, ние незабавно искаме консулски достъп и се стремим да окажем цялата необходима подкрепа", подчерта Блинкен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати