Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Арестуваха гърци, продавали българско олио с примеси като зехтин

Свят

Арестуваха гърци, продавали българско олио с примеси като зехтин

Арестуваха гърци, продавали българско олио с примеси като зехтин - Tribune.bg
Снимка:

Полицията в Солун задържа двама души, които внасяли от България слънчогледово олио, добавяли му примеси и го продавали като зехтин екстра върджин, предаде гръцката националната телевизия ЕРТ.  

Фалшивият зехтин се е предлагал както на гръцкия, така и на българския пазар.  

Задържаните са на възраст 36 и 80 години и са роднини. Обвиненията срещу тях са за нарушение на законите за хранително-вкусовата промишленост и търговията.  

По информация на гръцката полиция двете лица са създали подходяща, организирана инфраструктура за незаконно производство на фалшив зехтин. Към българско олио те добавяли оцветители и лепели етикети за висококачествен нерафиниран зехтин с произход от различни региони на Гърция.  

В склад на фирма в община Делта, западно от Солун, гръцките  власти за контрола и защитата на потребителите са конфискували в петък 6644 литра фалшив зехтин в тенекии от по 5 и 3 литра, 6500 литра слънчогледово олио, множество етикети с надпис „зехтин екстра върджин “, резервоари, съдържащи течност с неизвестен химически състав, празни тенекии и пластмасови шишета, пет фактури от предходни години и един камион. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети