Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Арестуваха сибирския Исус за два месеца

Свят

Арестуваха сибирския Исус за два месеца

Снимка:

Руските власти организираха зрелищна специална операция, за да арестуват бивш полицай, който твърди, че е прероденият Исус. Сергей Тороп, който нарича себе си Висарион, както и още двама негови сподвижници са ръководили секта с името „Църквата на последния завет“. И тримата са обвинени в създаването на религиозно сдружение, чиято дейност е била придружена от насилие, изнудване и емоционален тормоз. Те ще останат зад решетките за 2 месеца.

Тороп отрече обвиненията и постави под съмнение думите на жертвите, като добави, че някои от тях никога не ги е виждал.

„Аз не съм Бог. И е грешка да виждаме Исус като Бог. Но аз съм живата дума на Бог, нашия баща. Всичко, което Бог иска да каже го казва чрез мен“, казва Тороп в интервю за „Гардиън“ през 2002 г.

59-годишният Сергей Тороп, който е бивш служител на пътната полиция в Красноярския район създава сектата в началото на деветдесетте години на миналия век. По-късно тя приема името „Църквата на Последния завет“, а самият той започва да се нарича Божият Син Христос под името Висарион.

Според разследването той разказвал на хората, че Исус ги наблюдава от „орбита близо до Земята“ и, че „Дева Мария управлява Русия“.

Неговите последователи следват редица тайнства от православното християнство, преплетени с други правила. Всички, които живеят в комуната са вегани, забранено е използването на пари и носенето на дрехи, различни от одобрените.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още