Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Арестуваха жена, опитала да организира атентат срещу Зеленски

Свят

Арестуваха жена, опитала да организира атентат срещу Зеленски

Арестуваха жена, опитала да организира атентат срещу Зеленски - Tribune.bg
Снимка:

Украинка е била задържана от Службата за сигурност на Украйна във връзка с явен заговор за атентат срещу президента Володимир Зеленски, пишат световните агенции.

Жената, която е от Николаев е била разпитвана. Тя е била част от заговор за убийството на Зеленски по време на посещението му миналата седмица в града.

Органите на реда казаха, че тя е била хваната „на местопрестъплението“, докато е предавала информация на руснаците.

Твърди се, че тя е давала точното местоположение на Зеленски, включително пълен маршрут на посещението на президента в региона.

Разследващите са научили за предполагаемите планове на жената и са били взети всички „допълнителни мерки за сигурност“.

„Украинската служба за сигурност продължи да документира престъпните действия на вражеския съучастник, за да получи нови данни за нейните руски „куратори“ и получените задачи“, се казва в изявление на Службата за сигурност на Украйна.

Според същия източник въпросната жена, която е работила в магазин във военна база, „се е опитала да установи часовете и списъка с места от предварителния маршрут на държавния глава за посещение в района".

ССУ разпространи снимка на задържаната от агенти жена със скрито лице, заедно с телефонни съобщения и ръкописни бележки за военните действия.

Володимир Зеленски отбеляза днес в съобщение в „Телеграм", че ССУ го е информирала за този опит за атака срещу него и че той е в течение с „борбата срещу предателите“ в Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати