Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Арестуваният за шпионаж Тихомир Иванчев е проследявал хора в Черна гора и Австрия

Свят

Арестуваният за шпионаж Тихомир Иванчев е проследявал хора в Черна гора и Австрия

Арестуваният за шпионаж Тихомир Иванчев е проследявал хора в Черна гора и Австрия - Tribune.bg
Снимка:

Арестуваният българин в Лондон по подозрения за шпионаж в полза на Русия се е занимавал с проследяване на хора в Австрия и Черна гора, информираха местните власти. Кралската прокуратура съобщи, че продължава да издирва лица, които може би са замесени в шпионажа, пише "Дарикнюз"

"38-годишният Тихомир Иванчев е обвинен в заговор за получаване, събиране, записване, публикуване или предаване на документи или информация, която би могла да бъде или е била предназначена да бъде пряко или косвено полезна за цел, накърняваща сигурността и интересите на държавата”, посочват от британското обвинение.

Българският гражданин от Актън, Западен Лондон, остава в ареста, след като се яви в Уестминстърския магистратски съд, където му беше отказано освобождаване под гаранция.

Иванчев следва да се яви пред съда в Олд Бейли на 15 март.

Той е арестуван на 7 февруари като част от разследване, водено от Командването за борба с тероризма на столичната полиция.
С Иванчев активни наказателни дела срещу българи за шпионаж в полза на Русия стават 6.

Другите обвиняеми, трима мъже и две жени, ще бъдат изправени пред съда през октомври по подобни обвинения. Смята се, че те са извършвали шпионска дейност между август 2020 г. и февруари 2023 г.

Това са Орлин Русев на 46 г., Бизер Джамбазов на 42 г., Катрин Иванова на 32 г., Иван Стоянов на 32 г. и Ваня Габерова на 29 г.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати