Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Асен Агов: Ако Навални загуби живота си в затвора, това ще бъде убийство

Свят

Асен Агов: Ако Навални загуби живота си в затвора, това ще бъде убийство

Снимка:

Повече от 5000 са задържани по време на поредните протести

Навални предупреди, че няма да се самоубива. Ако загуби живота си в затвора, това ще бъде убийство. Втори опит след първия, който беше с „Новичок”, коментира за NOVA журналистът Асен Агов.

По думите му в Русия нищо не се е променило от 19 век относно насилието срещу критиците на властта.

„Критиците на режима, бил той императорски, болшевишки или сегашния, са наказвани по този начин. Изпращани в трудови лагери”, посочи Агов.

поред него ситуацията сега издава силен страх в Кремъл заради числото на хората, които са излезли на улицата.

Повече от 5000 души са задържани по време на поредните протести срещу задържането на Навални, твърдят руски правозащитници. В Москва полицията затвори метростанции и блокира центъра на града. Хиляди протестиращи от Владивосток до Санкт Петербург се противопоставиха на правителствените предупреждения за провеждане на демонстрации срещу ареста на един от видните критици на президента Владимир Путин.

Навални беше арестуван на летище Шереметиево при пристигането си в Москва в средата на януари и остава в ареста до 15 февруари. 44-годишният борец срещу корупцията е в московския център за задържане „Матроска тишина“ и го заплашва петгодишна ефективна присъда по две дела, въпреки призивите на западните правителства за освобождаването му.

Руските власти твърдят, че Навални е нарушил закона, защото е трябвало да се явява редовно в полицията заради условна присъда за присвояване.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още