Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Асоциация настоява за отваряне на публичните домове в Германия

Свят

Асоциация настоява за отваряне на публичните домове в Германия

Снимка:

Група от 16 депутати в Бундестага се изказаха в полза на продължаващото затваряне на публичните домове

Германската асоциация за сексуални услуги призовава публичните домове в страната да възобновят дейността си, съобщава БГНЕС. От сдружението са изпратили писмо до 16 политици, които по-рано се обявиха за пълна забрана на сексуалните услуги. Асоциацията настоява да се разреши на затворените заради кризата публични домове да заработят отново.

„Продължаващото затваряне на публичните домове и забраната за проституиране са неоправдани”, се казва в писмото.

И при този бизнес, както в други браншове, са разработени концепции за спазване на хигиенните норми, аргументират се от асоциацията.

Защитничките на сексуалните труженички изтъкват, че жените, които предлагат „платена любов“ обръщат изключително голямо внимание на личната хигиена и здравето си, „тъй като това е техният капитал”. Освен това, те са обучени да спазват мерките за защита от болести, предавани по полов път, използват кондоми по време на работа и преминават редовно през здравни проверки.

„Ако вече сте променили позицията си и сте отворени за други преживявания, ще се радваме да ви поканим в някой публичен дом след отварянето. Там ще можете да придобиете впечатление за начина, по който протичат различните процеси и да общувате със сексуалните работници”, се казва в писмото.

Изданието припомня, че група от 16 депутати в Бундестага, включително здравният експерт на социалдемократическата партия Карл Лаутербах, се изказаха в полза на продължаващото затваряне на публичните домове и се обявиха за всеобща забрана на продажбата на сексуални услуги в Германия.

Работата на проститутките е „нечовешка, разрушителна и унизителна за жените“, смятат те.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още