Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Астронавт съветва как да се справим с изолацията

Свят

Астронавт съветва как да се справим с изолацията

Астронавт съветва как да се справим с изолацията - Tribune.bg
Снимка:

„Да си заседнал у дома може да бъде предизвикателство. Когато живях в Международната космическа станция близо година, не беше лесно. Когато отивах да спя, всъщност бях на работното си място. Когато се събудех, все още бях на работа. Това да си в Космоса вероятно е единствената работа, която абсолютно не можете да напуснете“. Това споделя в интервю за „Ню Йорк таймс“ Скот Кели – бивш астронавт на НАСА.

Именно той добре знае значението на изолацията и дава ценни съвети на милионите хора по света, които са изправени пред това предизвикателство, как да се справят.

Следвайте определен график  

Астронавтът съветва да следваме строго определен график всеки ден. „На космическата станция времето ми беше планирано плътно – от момента, в който се събудих, до момента, когато си лягах“, споделя Кели и казва, че това много му е помогнало.

Отпуснете се

Важно е човек да намери начин да релаксира. Астронавтът осъзнава трудността да се разграничи работата от личния живот, когато и двете са физически на едно и също място. той е категоричен, че човек трябва да намира време за себе си и за нещата, които обича. Също така е важно да се изгради навик за лягане в определено време, тъй като сънят се оказва изключително важен в такъв момент.

Разходка

Излизането навън се оказва нещото, което липсва най-много на всички. Затова е хубаво, ако има възможност, човек да излезе за кратка разходна, но да спазва дистанция. Има вариант и човек да се раздвижва у дома чрез упражнения.

Имате нужда от хоби

Нуждаете се от хоби – е съветът на Скот Кели. Той споделя, че на Международната космическа станция е занесъл със себе си книги.

Водете си дневник

НАСА изучава ефектите на изолацията върху хората от десетилетия и една изненадваща констатация, която направиха, е ценността на воденето на дневник. Писането на дневник дава възможност да преосмислите вашите преживявания. А когато се върнете назад във времето, ще може да оцените това уникално време в историята.

Поддържайте контакти

Не изпускайте възможност да се чуете и видите с приятелите и семейството си дори и да е онлайн. Технологиите днес правят възможността да комуникираме помежду си много по-лесна и това може да се окаже изключително полезно за всеки човек сега.

Слушайте експерти

Когато има проблем и ние не сме наясно с него, трябва да се слушат съветите на хората, които разбират. В това е категоричен астронавта и посочва в този момент много да внимаваме с източниците си на информация, които всъщност могат да ни объркат.

Всички сме свързани

Поглед на Земята от Космоса дава друга перспектива и не се виждат граници. Коронавирусът също го доказа. Но от това може да се извади поука. Астронавтът дава за примери различни благотворителни събития онлайн, различни онлайн инициативи в помощ на другия, как се прави организация, за да се помогне на други хора.

Кели не пропуска и най-често чуваният съвет в момента, с който завършва своите препоръки: „Мийте си ръцете, и то често“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати