Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Австралия отваря границите за чужденци за пръв път от почти две години

Свят

Австралия отваря границите за чужденци за пръв път от почти две години

Австралия отваря границите за чужденци за пръв път от почти две години - Tribune.bg
Снимка:

Задължително условие е пристигащите в страната да са ваксинирани

Австралия обяви, че отваря границите за чужденци за пръв път от почти две години. Задължително условие е обаче пристигащите в страната да са ваксинирани, информират от Би Би СИ (BBC).

„Ако имате поставени поне две дози ваксина ви приветстваме“, сподели министър-председателят Скот Морисън.

Отварянето на границите е обявено за 21 февруари. Новината е добре дошла за много сектори, включително международното образование.

По време на пандемията от коронавирус в Австралия бяха наложени едни от най-строгите мерки. През март 2020 година правителството затвори границите. Забрани на повечето чужденци да идват в страната в опит да се овладее ситуацията с вируса.

Скот Морисън заяви, че когато границите отворят отново, всеки пристигащ в Австралия ще трябва да докаже, че е ваксиниран.

„Това е правилото. Очакваме всеки да го спазва“, каза той.

Неваксинираните по медицински причини ще трябва да кандидатстват за специално разрешение. Ако получат такова те ще бъдат допуснати в страната, но ще подлежат на задължителна карантина.

От началото на пандемията Австралия спазва стриктни правила в борбата с коронавируса. Едно от тях беше да се забрани на австралийците да напускат страната.

Според данни на университета Джон Хопкинс Австралия е регистрирала до момента 2,7 милиона случаи на заразени и над 4248 смъртни случая. Около 80% от населението е напълно ваксинирано.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати