Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Австралия търси изчезнало 4г. момиче с награда от 750 000 $

Свят

Австралия търси изчезнало 4г. момиче с награда от 750 000 $

Правителството в Канбера обяви награда от 1 мил. австралийски долара ($750 000) срещу информация за изчезнало 4-годишно момиченце, предаде CNN. Полицията има опасения, че детето е отвлечено миналия уикенд от отдалечен къмпинг.

Клео Смит е изчезнала в ранните часове на събота от палатката на семейството си в Западна Австралия. Това стана повод тя да бъде издирвана по суша, въздух и вода. След 6 дни безплодно издирване в района на къмпинг „Блоухолс“ на 1000 км северно от Пърт, полицията съобщи, че „спешно търси“ помощ от обществеността.

Премиерът на Западна Австралия Марк Макгоуън и министър Пол Папалия коментираха, че „се молят за положителна развръзка“ и обявиха паричната награда от 750 000 $ за информация, която води до откриването на Клео или води до ареста и осъждането на лицето или хората, замесени в нейното изчезване.

„Надявам се, че повечето хора с готовност ще се изявят, ако разполагат с информация, която може да помогне на полицията, но ако тази награда мотивира някого да помогне на полицията да върне Клео у дома, тогава правителството е повече от щастливо да го предложи“, увери Папалиа.

За последно Клео е видяна да спи с розово-лилава пижамка.

„Някой в нашата общност знае какво е станало с Клео. Някой разполага с данни, които могат да помогнат. Сега има един милион причини да се отзове“, настоя заместник-шефът на полицията в Западна Австралия Кол Бланч, като има предвид паричната награда.

Детективите казват, че имат „сериозни опасения“ за безопасността на Клио, тъй като смятат, че ципът за отваряне на палатката е бил твърде висок, за да може тя да достигне - което показва, че може да е била отвлечена.

Изчезването на момиченцето предизвика вниманието на австралийците, като мнозина от тях изразиха в социални медии съпричастност към болката на семейството.

Нейната майка Ели разказа как след разходка в 6 ч. сутринта е открила палатката отворена и липсата на по-голямата си дъщеря. В интервю за местни медии жената призова съгражданите си да ѝ помогнат за „връщането на малкото й момиченце вкъщи“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема