Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Австрия разрешава карането на ски от 24 декември, но редица ограничения остават

Свят

Австрия разрешава карането на ски от 24 декември, но редица ограничения остават

Австрия разрешава карането на ски от 24 декември, но редица ограничения остават - Tribune.bg
Снимка:

Австрийското правителство взе решение, че карането на ски отново ще бъде разрешено от 24 декември, но че хотелите ще останат затворени през коледните и новогодишните празници, предаде АФП.

„От 24 декември индивидуални спортове на открито, като каране на ски, отново ще бъдат възможни, така че австрийското население да има шанса да се занимава със спорт през празниците“. Това заяви канцлерът Себастиан Курц на пресконференция, в която съобщи мерките за повторно отваряне след втората блокада на страната заради коронавируса, която приключва в края на тази седмица.

В правителствен документ, очертаващ новите мерки, обаче се казва, че хотелите ще останат затворени, като ще бъдат отворени на 7 януари в зависимост от данните за инфекцията. Ще продължи да се спазва дистанцията, носенето на маски и ограниченията в броя на туристите, които ползват кабинков лифт. 

Строги мерки влязоха в сила в Австрия на 17 ноември и трябва да изтекат в неделя. Канцлерът Себастиан Курц заяви, че вечерният час, който се прилага, ще бъде облекчен, а от понеделник той ще бъде само между 20:00 и 6 часа сутринта. Училищата ще бъдат отворени следващата седмица, с изключение на обучението на по-големите ученици. Отворени ще бъдат магазините, които не са само за стоки от първа необходимост, музеи, библиотеки и някои други бизнеси. Но ресторантите, баровете и хотелите ще останат затворени.

Освен това тези, които искат да прекарат Коледа и Нова година в Австрия, няма да могат да го направят безпроблемно. Малко преди празниците правителството въвежда изискване за карантина за пътуващите. Ще се налага десетдневна карантина за всички пътници от рисковите зони от 7 декември до 10 януари.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети