Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Австрия забранява излизането от вкъщи през деня

Свят

Австрия забранява излизането от вкъщи през деня

Снимка:

Затварят се училищата и детските градини

Австрия налага нови драстични мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19. От вторник влиза в сила ново затваряне, съобщи федералният канцлер Себастиан Курц. Ограничава се напускането на домовете през деня.

„От вторник и до 6 декември ще бъде установено извънредно положение като това от пролетта". Целта е да се постигне значително намаляване на инфекциите, да се разтоварят болниците и да се запазят коледните празници за семействата и бизнеса“, обяви Курц.

Изключения за напускането на домовете ще се прави само за покупки от първа необходимост, лекарства, за кратки разходки или индивидуално спортуване. Всички търговски обекти се затварят, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, банките и пощите.

Училищата и детските градини също затварят до 6 декември. Учениците ще преминат на онлайн обучение.

Пътуванията в чужбина ще бъдат разрешени само при наложителни обстоятелства.

„Моята спешна молба за следващите няколко седмици е следната: не се срещайте с никого“, каза Курц.

Медицинските власти предупредиха, че ситуацията с болничните легла е критична.

На 3 ноември правителството обяви по-меки мерки със затваряне на ресторанти, барове, театри, концертни зали, както и университети и колежи за студенти на възраст от 15 години. Тези мерки (които включваха вечерен полицейски час) обаче не доведоха до очакваните резултати и инфекциите продължиха да се покачват до ново ниво от около 9600 случая този петък, като над 4000 души бяха хоспитализирани, включително около 560 в реанимация.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още