Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само алкохол и психотропни лекарства (ВИДЕО)

Свят

Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само алкохол и психотропни лекарства (ВИДЕО)

Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само алкохол и психотропни лекарства (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната партийна конференция на Австрийската народна партия в Тирол предизвика вълнение в социалните медии.

След като похвали новоизбрания регионален лидер на партията Антон Матле, Нехамер се спря на въпроса за инфлацията.

„Трябва да „разпознаем врага”, а именно инфлацията и абсурдно високите разходи за енергия. Инфлацията трябва да бъде намалена съвместно от ЕС”. В противен случай канцлерът вижда две възможности за есента:

„Ако продължаваме така, след това ще има само две решения за вас: алкохол или психотропни лекарства. И аз казвам, че алкохолът по принцип е ок... Но най-важното е да вдигаме наздравици тогава, когато се чувстваме добре”, цитират думите му от събота немските издания.

„Честно казано, бях ужасен“, казва пред KURIER психиатърът Георг Псота, президент на Австрийското общество за социална психиатрия и главен лекар на психосоциалните служби (PSD) във Виена: „Едновременното споменаване на алкохол и психотропни лекарства в същото време води до стигматизиране на всички хора, които приемат психиатрични лекарства като лекарство за лечение на психични заболявания. И това води до стигматизиране на самите психиатрични лекарства, като ги свързва с пристрастяващи вещества”, възмущава се лекарят.

С изказването си Нехамер предизвика вълнение в социалните медии и критики от страна на дясната Австрийска партия на свободата. 

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати