Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Баба в Италия отнесе глоба от 280 евро за ходене 11 пъти до магазина в един ден

Свят

Баба в Италия отнесе глоба от 280 евро за ходене 11 пъти до магазина в един ден

Баба в Италия отнесе глоба от 280 евро за ходене 11 пъти до магазина в един ден - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Каноника д‘Арда в провинция Бергамо нареди на жителите да пазаруват само в „мъжки“ и „женски“ дни

Възрастна жена бе глобена в Североизточна Италия с 280 евро за лоша дисциплина. Причината е, че по време на стриктната карантина, наложена от властите заради ситуацията с коронавируса, е ходила 11 пъти до магазина в един ден, съобщава „Ла Република“.

Местното печатно издание „Ил Пиколо“ посочва, че инцидентът е станал в събота в малкото градче Градо в района на Фриули-Венеция Джулия в Североизточна Италия.

Бабата многократно посетила магазина. Тя дори била забелязана от служителите на реда, които я призовали да остане вкъщи, но това не дало резултат. Когато италианката излязла за единадесети път за хранителни стоки, полицията й издала фиш за глоба в размер на 280 евро. Според изданието, ако жената не я плати в рамките на 30 дни, размерът на глобата ще се увеличи до 400 евро.

Министерският съвет на Италия на 31 януари прие постановление за въвеждане на шестмесечно извънредно положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19, пише БГНЕС.

От 10 март карантинните мерки, въведени по-рано в няколко северни района на страната, бяха разширени до цялата национална територия. Всички магазини са затворени, с изключение на хранителни магазини и супермаркети. От 22 март всяка производствена дейност е преустановена, с изключение на производството на най-необходимите стоки и услуги.

Днес кметът на Каноника д‘Арда в провинция Бергамо, на фона на епидемията, нареди на жителите да пазаруват само в „мъжки“ и „женски“ дни.

Според постановлението на кметството, мъжете могат да пазаруват четири пъти седмично - в понеделник, сряда, петък и неделя. Жените получават един ден по-малко.

Решението на кмета Джанмария Череа не срещна голяма подкрепа от гражданите и потребителите на Фейсбук и предизвика вълна от критики и обвинения в сексизъм.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети