Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бабиш на съд, обвинителят – собственият му син

Свят

Бабиш на съд, обвинителят – собственият му син

Снимка:

Андрей Бабиш-младши, син на чешкия премиер Андрей Бабиш, казва, че е „решен да предизвика наказателно обвинение срещу баща си“.

„Бях жертва на престъпление и баща ми трябва да понесе отговорност за това, което се осмели да ми стори“, каза Бабиш-младши пред всекидневника Deník N, цитиран от БГНЕС.

Бабиш-младши обвинява баща си, че го е въвлякъл в предполагаема злоупотреба със средства от Европейския съюз само месец преди парламентарните избори в Чехия. Той също така твърди, че е бил държан в Крим против волята си, за да му се попречи да даде показания.

Премиерът на Чехия отхвърля обвиненията, наричайки сина си психично болен.

Чешката полиция разпита Бабиш-младши в четвъртък. Тя представи експертно становище, в което се посочва, че той няма проблеми с психичното здраве.

Чешкият премиер е заподозрян в незаконно получаване на 2 милиона евро от фондовете на ЕС за конферентен център, наречен „Ферма за щъркели“. През юни 2021 г. полицейските инспектори препоръчаха да му бъдат повдигнати наказателни обвинения, но главният прокурор върна случая в полицията за по-нататъшно разследване, така че делото остана отворено.

Бабиш продължава да отрича всякакви престъпления.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още