Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българи на протест в Кьолн след смъртта на 4-годишната Селин (ВИДЕО)

Свят

Българи на протест в Кьолн след смъртта на 4-годишната Селин (ВИДЕО)

Българи на протест в Кьолн след смъртта на 4-годишната Селин (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Алес окей!”, казвали лекарите на родителите

Над 800 българи излязоха на протест в Кьолн. Причината е смъртта на 4-годишната Селин, която почина в клиника в Германия. Недоволството на българите е, защото според тях е била проявена престъпна небрежност от страна на лекарите към малкото момиченце.

Момичето, което е родено в осмия месец, непрекъснато е боледувало, но личната лекарка така и не му пуснала пълни изследвания, разказа бащата Нурджан Сашов пред bTV.

На последния преглед – на 14 декември, Селин отново кашляла.

На 22 декември детето вдигнало над 39 градуса температура, отишли в спешния център. Отново не пуснали изследвания. „Алес окей!”, казвали лекарите на родителите.

Селин за кратко се подобрила, след което на Коледа последвало ново влошаване. Тогава вече лекарите обявили, че момичето е в критично състояние и е нужна незабавна операция – открили тежка белодробна инфекция. Наложило се е да се направи оперативно изтегляне на течност от белите дробове, причинено от пневмония.

Пратили семейството в друга болница. Там след операция момиченцето починало. Роднините и близките са подали жалба в полицията. На 4 януари трябва да бъде направена аутопсия на детето. Полицията ще разследва фаталния инцидент. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати