Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българи, претърпели катастрофа в Германия, благодарят на генералния ни консул в Мюнхен

Свят

Българи, претърпели катастрофа в Германия, благодарят на генералния ни консул в Мюнхен

Българи, претърпели катастрофа в Германия, благодарят на генералния ни консул в Мюнхен - Tribune.bg
Снимка:

Наши сънародници, претърпели през август катастрофа в Германия, изпратиха писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, в което благодарят на генералния консул на България в Мюнхен Драгомир Димитров за подкрепата в тежък момент.

„В негово лице, всички ние намерихме истинска опора, логистична помощ и човешко съчувствие“, пише Маруся Аладжова. „Нямаше и минута, в която г-н Димитров да не покаже своята загриженост и готовност да помогне за разрешаването на един или друг въпрос, готов във всеки момент с информация от болницата или близките на пострадалите“, допълва тя. 

На 23 август осем български граждани претърпяха пътен инцидент на територията на Бавария, пътувайки за Франция като сезонни работници. Част от тях пострадаха тежко и бяха настанени в болница. Служители на Генералното ни консулство в Мюнхен бяха в непрекъснат контакт със сънародниците ни и с местните власти, осигуриха служебен превод, съдействаха за настаняване в хотел на изписаните от болницата, както и за завръщането им в България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати