Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. България предаде на Русия двама руснаци, издирвани за тежки престъпления

Свят

България предаде на Русия двама руснаци, издирвани за тежки престъпления

България предаде на Русия двама руснаци, издирвани за тежки престъпления - Tribune.bg
Снимка:

България екстрадира двама руснаци в Русия, обвинени в убийства и бандитизъм. Това съобщи за ТАСС официалният представител на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация Ирина Волк.

„Днес в София българските колеги предадоха Владислав Мухин, обвинен в убийство и бандитизъм, и Андрей Данилов, осъден за особено тежки престъпления, на сътрудниците на Националното централно бюро на Интерпол от Министерството на вътрешните работи на Русия и Федералната наказателна служба на Русия", каза тя.

Според Волк, Владислав Мухин, с престъпен прякор Муха, е бил активен член на организирана група, известна като „Перваки“. Групата оперира от края на 80-те години на територията на Казан. Въз основа на искане от Министерството на вътрешните работи на Татарстан той е бил издирван по обвинение в убийството през 1998 г. на лидера на организираната група „Калуга“ Янис Татаров и бандитизъм.

„В резултат на оперативни мерки беше установено, че той е напуснал Русия. Мухин е обявен за издирване по каналите на Интерпол, а през август 2020 г. е задържан на територия на България", добави представителят на руското МВР.

Според говорител на Министерството на вътрешните работи, Андрей Данилов е бил осъждан преди за убийство, както и за незаконно придобиване и носене на оръжие. По предварителни данни в началото на 2000-та година в Череповец по заповед на бизнесмен той се опитал да убие местна предприемачка, на която дължал голяма сума пари. Данилов се опитал да влезе в жилището на жената, но тя успяла да натисне паник бутона, по сигнал на който пристигнали служителите на частна охранителна фирма. „След това той открил огън, застрелвайки един от служителите на частната охранителна компания. Жената и вторият пазач били ранени“, добави Волк.

Данилов успял да избяга и е осъден задочно на 19 години затвор, след което е обявен за издирване по каналите на Интерпол. През юли 2020 г. той е задържан в България. 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети