Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българката Деси Андерсън не успя да стане щатски сенатор

Свят

Българката Деси Андерсън не успя да стане щатски сенатор

Българката Деси Андерсън не успя да стане щатски сенатор - Tribune.bg
Снимка:
Деси Андерсън

Българката Деси Андерсън не успя да се пребори за място в щатския сенат в 46-и район на Илинойс.

Тя се яви в надпреварата като кандидат на Републиканската партия, но загуби от претендента на Демократите Дейв Кьолер с 41 на 59%.

Деси Андерсън казва, че високите данъци в щата са основната причина да се кандидатира за щатски сенатор, информира bg-voice.

Според нея с малцинството си в местния конгрес републиканците не са могли да работят за интересите на малките и средни бизнеси, което е принудило много от собствениците им да напуснат щата. Тя обаче няма конкретна програма на сайта си за реформи в данъчната система, които да помогнат на малките бизнеси в щата. 

„Винаги съм била републиканка. Вярвам, че Републиканската партия споделя идеалите на малкия предприемач. Ние сме про-капиталисти и няма нищо лошо в това. Както знаете, България има дълга история, свързана с комунизма, и хората емигрират тук, за да имат по-добър живот. Те инвестират парите си, изкарани с много труд“, казва Деси Андерсън.

Въпреки че се определя като умерен кандидат на Републиканците, Деси Андерсън е консервативна за абортите – една от най-горещите и спорни теми от този изборен цикъл. По думите ѝ правото на аборт трябва да бъде оставено в ръцете на индивидуалните щати.

„Не знам кои са биологичните ми родители, но майка ми е решила да ми даде живот, въпреки че не е имала възможност да ме отгледа“, казва Деси Андерсън. – Не смятам, че данъкоплатците трябва да плащат за абортите. Има особени обстоятелства, когато здравето на жената е застрашено или в случай на изнасилване и кръвосмешение, в които тя трябва да има шанс да обсъди това с доктора си. Но не смятам, че данъкоплатците трябва да бъдат обременявани с този разход“. Въпреки това Андерсън отчита, че заради мнозинството на демократите Илинойс ще остане щат, в който много жени идват, за да направят аборт в една от многото безплатни клиники.

Израснала в българско сиропиталище, осиновена в САЩ: Деси Андерсън се бори за сенатор в Илинойс


Етикети САЩ, сенатор
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати