Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българска банда източила 54 млн. паунда от социалната система във Великобритания

Свят

Българска банда източила 54 млн. паунда от социалната система във Великобритания

Българска банда източила 54 млн. паунда от социалната система във Великобритания - Tribune.bg
Снимка:

Във Великобритания петима членове на организирана банда, всички българи, бяха осъдени за най-големия случай на измама със социални помощи, както се изрази Кралската прокуратура, съобщи Би Би Си.

Бандата, която се състои от три жени и двама мъже, е извършила хиляди измами за получаване на социални помощи за период от четири години и половина.

Съдът в лондонския квартал Ууд Грийн научи от Министерството на труда и пенсиите, че бандата е откраднала 53,9 милиона паунда, като е използвала "сложна комбинация от легитимни документи за самоличност и фалшива документация, за да изглежда, че имат право на помощи и обезщетения". И петимата се признаха за виновни. Те се признаха за виновни и по обвинения за пране на пари. Сред фалшиви документи са фиктивни договори за наем, фалшиви фишове за заплати и фалшиви писма от наемодатели, работодатели и лични лекари. Измамите са направени между октомври 2016 г. и май 2021 г.

Прокурорът Бен Рийд каза, че случаят е "най-мащабното наказателно преследване за измама с облаги, завеждано някога в съдилищата в Англия и Уелс".

Става дума за измами в промишлен мащаб, изтъкна Рийд.

Присъдата срещу петимата трябва да бъде произнесена на 28 май. Би Би Си посочва техните имена като Али, Николова, Стоянов, Тодорова и Панева, като Али уточнява, че той е избягал в България, когато е бил пуснат под гаранция след ареста, но е бил екстрадиран обратно във Великобритания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети