Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българска фирма попадна в списъка на новите санкции на САЩ срещу Русия

Свят

Българска фирма попадна в списъка на новите санкции на САЩ срещу Русия

Българска фирма попадна в списъка на новите санкции на САЩ срещу Русия - Tribune.bg
Снимка:

Съединените щати наложиха нови санкции на повече от 100 физически лица и компании от Русия

Съединените щати наложиха нови санкции на повече от 100 физически лица и компании от Русия. В новия списък попада и българската компания „Таерио интернешънъл“, базирана в София, съобщава Dariknews.

Сред дейностите на фирмата са търговия със стоки, софтуер и технологии за сигурност, а неин управител е германският гражданин Маркус Мюлер. Наред със санкциите срещу Русия САЩ ще предоставят още 2 милиарда долара на Киев за оръжие.

Европейският съюз също е обявил, че предвижда нов - десети пакет наказателни мерки срещу Русия във финансовия сектор и търговията и ограничения за физически и юридически лица. Той обаче все още не е приет.

Новият списък със санкции включва ръководители на руски региони, изпълнителни директори и предприемачи. Сред санкционираните са и компании от минния и финансовия сектор.

Освен това са наложени санкции на повече от дузина финансови институции в Русия.

„Днес Службата за контрол на чуждестранните активи включи в списъка повече от дузина финансови институции в Русия, включително една от десетте най-големи банки по размер на активите“, заяви Министерството на финансите на САЩ в изявление на своя уебсайт.

Твърди се, че санкционираните субекти са се обърнали към по-малки банки, както и към фирми, в опит да заобиколят санкциите, се казва в изявлението.

САЩ налагат допълнителни мита върху редица стоки от Русия в размер на 2,8 млрд. долара, съобщи в изявление търговският представител на САЩ Катрин Тай.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети САЩ, санкции, Русия
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети