Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българска ученичка се разписа върху Колизеума, спипаха я

Свят

Българска ученичка се разписа върху Колизеума, спипаха я

Българска ученичка се разписа върху Колизеума, спипаха я - Tribune.bg
Снимка:

Искала да изпише името си, но успяла да надраска само „М“

17-годишна българска ученичка е била хваната от охраната на Колизеума в Рим да изписва инициал от името си върху една от стените. Момичето е било спипано на 28 април. Искала да напише цялото си име, или най-малко инициалите си, но успяло да изпише само буквата "М". Точно в този момент се намесили хора от вътрешната охрана и българското момиче било отведено в полицейския участък на Пиаца Венеция. Там ученичката била идентифицирана и срещу нея бил написан рапорт, който е препратен на прокуратурата, съобщава информационната агенция Анса, цитирана от „24 часа“.

Италианският закон предвижда в тези случаи глоба от 100 до 8000 евро, както и затвор от 6 месеца до 3 години.

Само преди дни в Колизеума се опитало да се разпише и израелско семейство. 39-годишна жена успяла са напише инициалите на мъжа си, своите и на децата им - ЕIAAP, преди да бъде заловена.

"Това е демонстрация на широко разпространенo невежество и на липсата на култура и познаване на посещаваните места и паметници. Това, което прави впечатление е, че става въпрос все за туристи, които идват от чужбина, за да опознаят сърцето на Западната цивилизация", коментира директорката на архитектурния паметник Алфонсина Русо.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети