Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Български брокери движели изнасянето на парите от петрол на Венецуела?

Свят

Български брокери движели изнасянето на парите от петрол на Венецуела?

Снимка:

Според Ройтерс тече опит за прехвърляне на сметките на Венецуелската държавна петролна компания в Русия

Венецуелската държавна петролна компания е използвала български брокери в опита си да изнесе активите си зад граница. Това твърди в Туитър Карлос Папрони от партията на Хуан Гуайдо.

Той говори по темата в няколко поредни свои поста в социалната мрежа.

„Узурпаторите в Венецуелската държавна петролна компания искат да използват брокерска къща в България, за да продължат да ограбват парите. Те искат инвеститорите да им изплащат пари в брой. Но са се объркали – няма да откраднат повече и един долар. Припомняме инвеститорите, че ако прехвърлят средства, ще попаднат под санкциите от страна на международната общност и международно правосъдие. Така те ще станат съучастници на най-голямата кражба, правена в Венецуелската държавна петролна компания. Тези пари принадлежат на всички венецуелци и са за възстановяване на Венецуела“, написа първоначално Папрони.

Няколко часа по-късно дойде и продължение по темата.

„Успяхме да спрем незаконната сделка на узурпаторите, които искаха да продължат плячкосването на Папрони чрез брокерска къща в България. Ще продължим борбата за защита на имуществото на Републиката. Напред Венецуела!“, съобщи депутатът.

Припомняме ви, че според Ройтерс Венецуела прави опит да прехвърля парите си от петрол в Русия. Ръководството на Венецуелската държавна петролна компания изисква от своите чуждестранни партньори по усвояване на резервите на петролния пояс на река Ориноко, в най-скоро време да решат дали ще продължат да участват в тези съвместни предприятия.

Целта на Венецуелската държавна петролна компания е да прехвърли банковите сметки на всички свои съвместни предприятия към Газпромбанк.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив