Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Български дипломат наблюдава процеса срещу Навални

Свят

Български дипломат наблюдава процеса срещу Навални

Снимка:

Говорителката на Външно на Русия не е доволна, че има наблюдатели от 20 държави, сред които САЩ и България

Български дипломат е изпратен да присъства на делото срещу критика на Кремъл Алексей Навални, потвърдиха източници на Tribune.bg.

По-рано ТАСС съобщи, че в съда са пристигнали около 20 представители на посолства, включително от мисиите на САЩ, България, Полша, Латвия, Австрия и Швейцария.

Присъствието на чуждестранни дипломати на съдебния процес срещу руския опозиционер е саморазобличаване на Запада и натиск върху съдията, смята говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

„Да припомня, че традиционно дипломати в чуждестранни съдилища подкрепят своите граждани. Дори западняците да виждат Навални като ′′техен", той е гражданин на Руската федерация. Това вече не е само намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е самоизлагане на непрогледната и незаконна роля на колективния Запад в опитите за възпиране на Русия“, написа Захарова във Фейсбук. И допълва:“ Или това е опит за психологически натиск върху съдията?“

Делото се гледа в съда в Москва. Руската прокуратура подкрепи искането за лишаване от свобода на опозиционния лидер. Навални е обвинен в нарушаване на условията на условна присъда от 2014 г. за присвояване на средства и може да бъде вкаран в затвора за две години и половина.

 

Как передают информационные агентства, в Мосгорсуд, где на выездном заседании Симоновского районного суда будет...

Публикувахте от Maria Zakharova в Вторник, 2 февруари 2021 г.  

Коментари (2)

А, бе Алексейчо, може ли да си толко инат, бе. Тровят те хората, а ти, кат си се запънал - няма при св. Петър, не, та не! На всичко отгоре и на Берлин, при фашистите отиде да те лекуват! Да ти открият новичока и да изложиш Путето. Е, тва кой може да го търпи?! Затвор, какво друго заслужаваш ...
02.02.2021 13:20 / Отговор
Наглост Мара Шекерова става все по-нагла/ и грозна/! Така и не се разбра, немците ли отровиха Навални с "Новичок", или той сам се отрови! Три западни лаборатории потвърдиха отравянето
/характерно за ГРУ/, но Кремъл не смята за нужно да се разследва! Явно Маша Шекерова повече разбира от тук "вражеска" атака, "промиване на мозъци" и как беше... "оказване на психологически натиск " върху съдиите! Брей тази Захарова, всеки път когато от Кремъл засмърди, все "колективният" Запад е виновен! Наистина ли толкова са изгладили мозъците на мужиците, че да им се връзват?
02.02.2021 13:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още