Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Български и албански банди в битка кой да овладее пазара на понички в Гърция

Свят

Български и албански банди в битка кой да овладее пазара на понички в Гърция

Снимка:

Често се чувала и стрелба по плажовете

Български и албански банди се борят за овладяване на апетитния пазар на понички по гръцките плажове, предава Клуб Z, цитирайки медии в Гърция и Северна Македония. Нерядко се стигало и до престрелки, твърдят източниците.

44-годишен грузински гражданин разказва пред „Прототема”, че както си почивал на плажа на Неа Мармара на Халкидики чул изстрели зад гърба си и вик „Горе ръцете!”

Той мигновено изпълнил разпореждането, но се оказало, че то не е за него, а за нарушител, който е дръзнал да продава донъти на „чужда” територия.

Полицията получавала често сигнали за подобни неприятни инциденти, понякога стигащи само до побои и устни заплахи.

Поничките, които масово се продават по плажовете в Гърция, носят 400 процента печалба - те се вземат на едро от пекарните за по 50 евроцента, а се продават по 2 евро на плажуващите.

Дневните продажби на един средно натоварен плаж възлизали на 500-600 понички, т.е. печалбата е поне 800 евро, като се приспадне малката надница на продавача. Парите се прибирали обикновено от албански и български „бизнесмени”, които непрекъснато се опитвали да извоюват нови територии за бизнеса си един от друг.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още