Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Български представители не са канени на представяне състоянието на МСП в ЕП

Свят

Български представители не са канени на представяне състоянието на МСП в ЕП

Снимка:

Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще изслуша утре (10 септември 2020 г.) презентация на заместник-председателя на Европейската комисия за ценностите и прозрачността Вера Йоурова. Противно на публикации в социални мрежи и български сайтове, това няма да бъде нито дебат, нито обществено изслушване, а само представяне на актуалното състояние на механизма за сътрудничество и проверка, който засяга както България, така и Румъния.

Това се казва в позиция на евродепутатите от ЕНП.

На това представяне, което е само малка част от общо 14 точки в дневния ред на заседанието на комисията, не са канени и няма да присъстват представители на нито една институция от двете държави, а само евродепутати. Това е обичайна практика при такива представяния, а думата ще могат да вземат само евродепутати. Кои точно са те ще стане ясно малко преди началото на заседанието.

От секретариата на Европейския парламент уточниха, че няма да канят представител на българското правителство, защото на заседанието ще се обсъжда предимно позицията на Европейската комисия по актуалното състояние на МСП, който се отнася и за България, и за Румъния.  


Коментари (3)

Тартаковер "...От секретариата на Европейския парламент уточниха, че няма да канят представител на българското правителство..." Разбира се. Има ли смисъл да ги канят? Когато преди по-малко от две седмици поискаха персонално присъствие от Борисов и Гешев, тези двамата изпратиха в Европарламента три калинки. Вицепремиерът по съдебната реформа и външен министър Екатерина Захариева, заместник главният прокурор Красимира Филипова и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова. Трите отнесоха унищожителната критика, не можаха с нищо да защитят незащитимите български позиции, но важно че изиграха ролята на Матросов!
За кожите на Борисов и Гешев, това е по-важно от България!
О С Т А В К А !!!
09.09.2020 15:50 / Отговор
Буй При боклуците по улиците няма да има разделно събиране! Оставка на злобаря Радев! Веднага!
09.09.2020 17:21
Обективен наблюдател Не са поканени никакви представители на никакви институции нито от България, нито от Румъния. Присъстват само евродепутати. Бъдете по-обективни.
09.09.2020 20:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още