Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българските национални паркове по-атрактивни от швейцарските

Свят

Българските национални паркове по-атрактивни от швейцарските

Българските национални паркове по-атрактивни от швейцарските - Tribune.bg
Снимка:

България е с по-добри и атрактивни национални паркове от тези на Швейцария, според проучване на експертите от SaveOnEnergy.com/uk за най-високо оценените национални паркове в Европа, пише БГНЕС.

Страната ни е на четвърто място със среден рейтинг 9,64 от 10 в класация, изготвена от "TripAdvisor", пред Швейцария, която е на пето място със среден рейтинг 9,60.

Не е тайна, че Европа е дом на някои от най-красивите обекти със защитена природа в света - от гъсти гори до искрящи на слънчевата светлина езера. Разходката в един от тези европейски национални паркове ще ви осигури най-чистия въздух на континента.

Държавата с най-високо оценени национални паркове е Украйна, със среден рейтинг 9,73 от 10. Националният парк Украйна с най-висок рейтинг е Карпатският национален природен парк, създаден през 1980 г. за защита на ландшафтите на Карпатите. Този парк се намира в Ивано-Франкивска област и обхваща 515,7 km².

Следва я Словения, която предлага само един национален парк, и има средна оценка от 9,72. Той се отличава с изключително красиви пейзажи, което му дава и въпросната средна оценка. Този парк ще ви накара бързо да резервирате полет до Словения след едно кликване в Google. Национален парк "Триглав" ще ви остави с отворена уста и покрива 4% от словенската територия, като е един от най-големите национални резервати в цяла Европа.

На трето място, с 9 национални парка и среден рейтинг от 9,69, е Словакия.

В заемащата четвърто място България екосистемите са изцяло с естествен произход и с голямо разнообразие на растителни и животински видове и местообитания. В България са обособени 3 национални парка с обща площ 193 000 хектара.

Топ 10 завършва Великобритания с 15 национални парка и среден рейтинг от 9,45.

Британският националният парк "Пемброукшир кост" има най-високата оценка на "Trip Advisor" - 9,73. Това природно чудо се намира по крайбрежието на Пемброукшир в Западен Уелс и е създадено през 1952 г.


 

Автор

Коментари (1)

Факт.... ЗАТОВА ГРАНТАДЖИИТЕ от ДБ/ДСБ/БСП ПЛЮЯТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ГЕРБ/СДС/ПАТРИОТИ.....
И ЛИЦА КАТО МАЛЕЕВИ(МНОГО МИ ПАДНАХА В ОЧИТЕ)....
13.01.2021 13:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети