Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българските власти поискаха Гърция да отвори ГКПП "Илинден - Ексохи"

Свят

Българските власти поискаха Гърция да отвори ГКПП "Илинден - Ексохи"

Снимка:

Българските власти са поискали от Гърция да бъде отворен граничния контролно-пропускателен пункт "Илинден - Ексохи", съобщиха за БГНЕС от Министерството на външните работи.

Днес по искане на външния министър Екатерина Цахариева във ведомството в София е бил извикан временно управляващият Посолството на Гърция у нас, на когото са били представени исканията на българската страна.

В същото време, временно управляващият на Посолството на България в Атина е отишъл в гръцкото външно министерство и е запознал властите с българските искания. Той е получил уверение, че гръцките власти ще предадат настояването за отварянето на граничния пункт на гръцкия Национален щаб за борба с коронавируса.

Търговски и превозвачески фирми, земеделци и шофьори от България тази сутрин излязоха на протест пред ГКПП "Илинден - Ексохи" с настояване той да бъде отворен за товарни автомобили. С решение на гръцките власти пунктът беше затворен за всички превозни средства на 22 юли. Срокът за тежкотоварни автомобили беше до 3 август, след което беше удължаван два пъти - до 15 и до 31 август.

Камионите от района на Гоце Делчев, Доспат, Пазарджик и Смолян, както и тези от района на Драма и Кавала, са принудени да преминават през "Кулата - Промахон", което удължава пътя им с близо час и половина или 150 километра само в едната посока, пък и ги принуждава да чакат повече, за да преминат в южната ни съседка.  


Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ https://duma.bg/marshal-zhukov-pravi-general-ayzenhauer-geroy-na-savetskiya-sayuz-n100068?h=pdfarchive&pdfarchiveId=2913
ЖИВОТНИ, КАК МИСЛИТЕ, ТАЯ ЯЛТА ОТ ПРЕДИ ОНАЯ ЛИ Е? :)
20.08.2020 22:11 / Отговор
ДРУГАРЯ САТАНА ИМАШЕ ЗАГОВОР СРЕЩУ МЕН.
БЕРИЯ ГО ПОКРИ.
А СЕГА АЗ ВЪЗКРЪСНАХ, КАТО БОГ :)
ЖАЛНА ВИ МАЙКА, МАЙМУНСКА!
20.08.2020 22:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още