Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Байдън и Путин проведоха телефонен разговор

Свят

Байдън и Путин проведоха телефонен разговор

Снимка:

Това е първият разговор между президентите, след като Байдън даде положителен отговор на въпроса дали смята руския президент за „убиец“

Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин проведоха телефонен разговор, съобщи Белият дом.

Държавните глави обсъдиха стратегическата стабилност, контрола над оръжията, кибератаките срещу американски ведомства, намесата в изборите в САЩ, както и ситуацията в Украйна. За по-подробно обсъждане на всички въпроси, ръководителят на Белия дом покани руския президент да се срещнат през следващите месеци в трета държава.

Байдън е обсъдил с Путин намеренията за продължаване на диалога относно стратегическата стабилност в рамките на разширението на СТАРТ, съобщи ТАСС.

В разговорът с Путин Байдън „е дал да се разбере, че САЩ ще действат твърдо в защита на националните си интереси в отговор на руски действия като кибератаки и намеса в изборите“.

Байдън е подчертал „ангажимента на САЩ за суверенитета и териториалната цялост на Украйна“, се казва в изявлението на Белия дом.

Американският президент е изразил притесненията си от внезапното струпване на руска армия в окупиран Крим и по украинските граници и е призовал Русия да деескалира напрежението, се казва още в изявлението на Белия дом.

„Президентът Байдън потвърди целта си за изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия в съответствие с интересите на САЩ и предложи среща на върха в трета държава през следващите месеци, за да се обсъди пълния набор от проблеми, пред които са изправени САЩ и Русия“, се казва в изявлението.  

 

 


Коментари (4)

Иванов Цитат от библията "На зло куче (сабака, специален превод за руснаци, на име Путя) - зъл прът.
13.04.2021 20:47 / Отговор
Тартаковер Не си наясно. Изразът не е библейски а е българска поговорка. И не става дума за куче, а за круша. Народът ни е казал : "На зла круша, зъл прът !"
От двамата на дърта круша,много повече прилича Байдън. Тъй като тази круша води американската политика, може да получи зъл прът. Естествено това не е хубаво за света, но от втвърдената глупост как да се отървеш?
13.04.2021 21:37
Пацо "...изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия в съответствие с интересите на САЩ ..."
Баси наглостта и кухарското самочувствие на краварчето!!
14.04.2021 10:16 / Отговор
Иванов Няма и не може да има добри отношения с кремъл, управляван, вече, над столетие от бандити, убийци и терористи. Интересите на свестните жители на планетата са по-близо до тези на САЩ и нямат нищо общо с интересите на Северна Корея и Русия.
14.04.2021 14:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още