Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Байдън очаква Бог да му се яви, за да се откаже от президентската надпревара

Свят

Байдън очаква Бог да му се яви, за да се откаже от президентската надпревара

Байдън очаква Бог да му се яви, за да се откаже от президентската надпревара - Tribune.bg
Снимка:

„Бях болен и изтощен. Наистина не се чувствах добре.“ Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън относно неубедителното си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни в интервю за телевизия Ей Би Си, предадоха световните агенции.

На въпрос дали е гледал впоследствие запис на дебата с Тръмп, продължил 90 минути, Байдън отвърна „Не мисля“.

Той определи представянето си по време на диспута като „лош епизод“, намеквайки, че лошото му представяне се е дължало на недобра подготовка, изтощение и заболяване. Байдън каза, че вината за представянето му на дебата не на никой друг, освен на него самия. Той нарече вечерта на диспута „лоша нощ“.

„Това не е индикации за каквото и да е сериозно състояние. Бях изтощен“, допълва той в излъчения откъс и казва, че не се е вслушал и в инстинктите си във връзка с подготовката  за дебата.

„Чувствах се ужасно“, разказва още Байдън с на моменти пресипнал, а понякога и заекващ глас. Той допълва, че лекарите тогава са му направили тест за Ковид, но се оказало, че той не е заразен. „Просто имах наистина лоша настинка“, добавя Байдън.

„Никой не е по-квалифициран от мен да бъде президент или да спечели тези избори“, заяви още Байдън в интервюто, излъчено по телевизия Ей Би Си.

Президентът, атакуван за менталните си способности от противниците си след дебата с Тръмп на 27 юни, заяви, че длъжността, която заема, е равносилна на ежедневно подлагане на тест на когнитивните способности. Байдън каза това в отговор на въпрос на интервюиращия го журналист дали би се подложил на подобен тест или на независима медицинска оценка, която да покаже дали е годен за заемане на президентския пост.

„Всеки ден съм подложен на когнитивен тест. Всеки ден съм подложен на тестове“, заяви Байдън. И настоя, че е в добра форма, отхвърли твърденията, че е немощен и на няколко пъти в интервюто избегна въпроса за възрастта му, отбелязва БТА. Байдън допълни, че в момента неговите лични лекари оценяват състоянието му и добави, че те няма да се поколебаят да му кажат, ако нещо не е наред с него.

По време на интервюто Байдън заяви, че не вярва на допитванията, които дават предимство на неговия съперник Тръмп на национално ниво и в ключови американски щати, отбелязва Франс прес. Той заяви, че според него двамата са изравнени позиции. Когато журналистът му каза, че никога не е виждал президент да бъде преизбран при рейтинг на одобрение от 36 процента, Байдън заяви, че не вярва, че това е неговият личен рейтинг на одобрение.

„Ако всемогъщия Бог ми се яви и ми каже: „Джо, оттегли се от надпреварата“, аз ще се оттегля, но Той няма да ми се яви“, каза още Байдън.

Интервюто продължи 22 минути и беше дълго чакано след дебата от 27 юни.

Франс прес отбеляза, че по време на интервюто, Байдън е изглеждал по-малко енергичен, отколкото е бил по време на митинга в Медисън в щата Уинсконсин няколко часа преди това, на който той увери, че остава в предизборната кампания и че ще победи Доналд Тръмп.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати